Beställ Standardpaketet

Fyll i era uppgifter nedan. Oroa er inte för svaren, ni kan ändra dessa senare genom att kontakta oss. Vi granskar också era svar och kontaktar er med förslag på ändringar om vi tror att andra svarsalternativ skulle gynna er mer.

Ni kommer inte att skiljas förrän ni båda skrivit under och postat er ansökan till tingsrätten. Ni betalar själva Tingsrättens handläggningsavgift på 900 kr i samband med att ni skriver under och postar er ansökan. Betalningsinstruktioner medföljer.

Om ni väljer att avbryta er skilsmässa upprättar vi, vid behov, nya handlingar åt er i framtiden utan extra kostnad.

Kostnad för Standardpaketet:
Fast pris, 1690 kronor.


Kvinnans uppgifter
Lägg till C/O
Bodde kvinnan på denna adress den 1 november förra året?
Informationen behövs för att avgöra domsrätt. Svara "Vet ej" om du är osäker.

Mannens uppgifter
Lägg till C/O
Bodde mannen på denna adress den 1 november förra året?
Informationen behövs för att avgöra domsrätt. Svara "Vet ej" om du är osäker.

Barn

Har du och din partner några gemensamma barn under 18 år?

Barn från tidigare förhållande berörs inte. Svara "Ja" om ni har gemensamma barn, ni kommer att få svara på några extra frågor om vårdnad och var barnen ska bo.

Vad ska jag svara om våra barn inte är gemensamma?


Svara “Nej”. Svara endast “Ja” om ni har barn under 18 år som ni båda är föräldrar till.


Våra barn är gemensamma men 18 år eller äldre. Vad ska jag svara?


Svara “Nej”. Svara endast “Ja” om ni har barn under 18 år som ni båda är föräldrar till. Om alla barnen är 18 år eller äldre räknas de enligt lagen som vuxna och berörs inte av er skilsmässa.


Betänketid

Vill ni skiljas direkt eller ha betänketid?

I många fall måste man enligt lagen vänta 6 månader innan man kan skilja sig, till exempel om man bor med barn under 16 år. Det kallas för betänketid. Om ni inte vill ha betänketid gör vi vårt bästa för att ni ska kunna undvika det och istället skiljas direkt.

Vad händer om vi blir tilldelade betänketid?


Då kommer ni bli tvungna att även skriva under en “fullföljdsansökan” efter 6 månader. Fullföljdsansökan ingår i paketet (utan extra kostnad).


Vi vill absolut inte ha betänketid.


Svara då att ni inte vill ha betänketid. Vi gör då vad vi kan för att ni ska kunna skiljas direkt. Om vi behöver tillämpa  undantag som kräver extra dokumentation, t.ex. ett särlevnadsintyg, så upprättar vi det utan extra kostnad och sköter det utan er inblandning.


Kan vi välja att ha betänketid även om lagen inte kräver det?


Absolut. Vissa väljer att ha betänketid trots att lagen inte kräver det. Man kanske vill påbörja sin skilsmässa, men skynda långsamt. Om ni inte fullföljer betänketiden med en fullföljdsansökan avskrivs ärendet och ni förblir gifta.

Har du och din partner bott ihop någon gång under de senaste två åren?
Bor någon av er med ett barn under 16 år som du/ni har vårdnaden om? (Det har ingen betydelse om barnet är gemensamt eller från ett tidigare förhållande)

Kvarsittningsrätt

(Ni kan hoppa över denna fråga om ni vill)

Vem ska bo kvar?

Vid skilsmässa kan ni bestämma vem av er som ska ha rätt att bo kvar i er gemensamma bostad. Detta är bara ett tillfälligt beslut som gäller tills skilsmässan är avklarad. Det har inget med äganderätt att göra.

Om ni är överens om att endast en av er ska bo kvar i er gemensamma bostad och vill att tingsrätten ska besluta detta, kan ni ange vem av er som ska ha “kvarsittningsrätt”. De flesta hoppar över denna fråga och kommer själva överens om detta. Ni kan ändra svaret senare genom att kontakta oss.

Måste jag svara på denna fråga?


Nej, de flesta hoppar över denna fråga och kommer själva överens om vem som ska bo kvar. Ni behöver inte svara på denna fråga om ni inte vill. Om ni redan bor på olika adresser och är okej med detta finns ingen större anledning till att begära ett beslut av tingsrätten.


Om tingsrätten beslutar att jag ska ha kvarsittningsrätt, betyder det då att jag äger bostaden?


Nej, det har ingenting med ägandet att göra. Det betyder bara att du har rätt att bo kvar i bostaden fram tills att skilsmässan är färdig och ni kommit överens om hur ni vill dela upp era tillgångar. Kvarsittningsrätt är bara ett temporärt beslut.


Kan jag ändra mitt val senare?


Ja. Om du vill ändra något svarsalternativ senare upprättar vi nya handlingar till dig utan extra kostnad.

ska bo kvar i vårt gemensamma hem.

Bröllopsland
I vilket land gifte ni er?

Bekräfta köp
Vem är beställare och kontaktperson?
Endast en person kan vara fakturamottagare.

Hur betalar jag?


Du får hem en faktura som ska betalas inom 30 dagar.


Kan jag betala genom avbetalning?


Ja. Klarna AB, Sveriges största kreditbolag, sköter all fakturering för SkilsmässaOnline.se. De erbjuder avbetalning på alla fakturor men tar ut en avgift om du väljer avbetalning. Du hittar mer information om hur du går tillväga på din faktura.


Kan jag betala med kreditkort direkt?


Nej.


Kan vi dela på betalningen?


Hur ni väljer att dela upp kostnaden sinsemellan är upp till er, men endast en person kan vara fakturamottagare.


Kommer vi att skiljas direkt efter att jag klickat på beställningsknappen?


Nej. Ni är ska personligen skriva under handlingarna vi upprättar och skickar till er.


Vad händer om vi väljer att avbryta och inte skriver under?


Om ni väljer att avbryta er skilsmässa upprättar vi, vid behov, nya handlingar åt er i framtiden utan extra kostnad.

är beställare och fakturamottagare.
Vill du få dina dokument skickade per epost eller vanlig post hem i brevlådan?

Villkor

Eftersom handlingarna du får är personliga har de inget värde för oss. Vi kan inte sälja dem vidare till någon annan om du ångrar din beställning. Så fakturan till oss måste betalas oavsett om du och din make bestämmer er för att arbeta på ert äktenskap efter par dagar.

Många gånger kan det fungera som en väckarklocka när alla skilsmässohandlingar väl ligger på köksbordet. Man inser att det är allvar och väljer då att försöka rädda äktenskapet istället. Jättekul tycker vi och vi önskar er lycka till. Men du arbetar inte gratis och det gör inte vi heller.

Vad betyder detta?
Det betyder inte att ni är tvungna att skiljas. Du/ni måste fortfarande personligen skriva under de handlingar vi upprättar till dig. Skulle ni ångra er har ni rätt till nya handlingar utan kostnad i 5 år. Men fakturan till oss måste betalas oavsett.

Vad händer om vi inte utnyttjar erbjudandet om nya handlingar inom 5 år, då har vi förlorat beloppet ju?
Sant. Men skulle det vara så att handlingarna motiverar er tillräckligt för att lösa era problem och ert äktenskap fortsätter i 5 år till, får ni kanske se fakturan som ett billigt pris för motivationen.

För att ångerrätten inte ska gälla måste du aktivt godkänna/samtycka/medge till att vi börjar arbeta på din beställning samt att du förstår/samtycker/medger att ångerrätten inte gäller när tjänsten är fullbordad. Du gör det genom att klicka på "OK" nedan.

Vår populäraritet beror till stor del på vår snabbhet och fullbordandet av tjänsten sker nästan direkt.

I nästa steg kommer du få godkänna detta.

Vad händer om jag är missnöjd?
Vi är människor precis som du och kan göra fel. Skulle vi mot förmodan göra fel kommer vi självklart försöka rätta till felet samt makulera din faktura samtidigt. En missnöjd kund är mer kostsamt för oss än en makulerad faktura.

Varför så mycket text om ångerrätten?
Två anledningar. Lagen kräver det. Det är en anledning. Två, vi vill inte ha missnöjda kunder. Det skadar vårt varumärke och är jobbigt för anställda. Vi strävar efter så hög kundnöjdhet och bra arbetsmiljö som möjligt.

Enligt lag måste vi också meddela nedanstående:

1. Blankett för ånger finns på konsumentverket: https://publikationer.konsumentverket.se/kontrakt-och-mallar/angerblankett
2. EU har ett tvistlösningsorgan här för onlineköp: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SV
3. Våra kontaktuppgifter: Skilsmässa Online, Samtal inom Sverige: 020-12 19 90, Samtal från utlandet: +46 (0) 10-10 10 317, ekonomi@skilsmassaonline.se.

Vi är inte ansvariga för ekonomisk skada, direkt eller indirekt, som kan uppstå genom tjänstens användning, genom att tjänst ej kan nyttjas eller på grund av fel och brister i den information som tillhandahålles. Vårt ansvar gentemot brukaren av tjänsten kan aldrig bli större än det belopp som erlagts för tjänstens nyttjande. Alla personliga uppgifter är konfidentiella och regleras utav PUL (Personuppgiftslagen 1998:204). OBS! Tänk igenom ert beslut innan beställning. I många fall kan en skilsmässa undvikas genom bättre kommunikation eller äktenskapsrådgivning.