Pris

1990 kronor, fast pris.

Vilka bör välja Standardpaketet?

Standardpaketet är rätt val om:
 • ni båda bor i Sverige.
 • ni båda är överens om att skiljas.

Standardpaketet är vårt mest prisvänliga alternativ och passar de flesta. Om ni båda bor i Sverige och är överens om att skiljas krävs inget större paket. Med överens om att skiljas menas att båda parter går med på att skriva under skilsmässoansökan. Alla ansökningshandlingar ingår i Standardpaketet.


I Standardpaketet ingår:

Handlingar:
Gemensan ansökan om skilsmässa
Fullföljdsansökan
Särlevnadsintyg
Bodelningsavtal genom vårt egenutvecklade bodelningsverktyg

Support:
Genomgång av kunds ärende
Svara på frågor om vårdnad, umgänge etc
Kontroll mot offentliga register
Upprättande av handlingar
Upprättande av nya handlingar (ifall något behöver ändras eller om klient valt att avvakta ett tag och behöver nya handlingar)
Beställning av personbevis
Uppföljning av klients ärende på tingsrätten vid betänketid (vid behov)
Svara på kunds juridiska följdfrågor kring deras ansökningshandlingar
Support kring hur bodelningsverktyget används (ej tvistiga bodelningar)


Hur fungerar Standardpaketet?

Alla handlingar som behövs för att skiljas ingår i Standardpaketet. Bara skriv under och posta.

 • Ni beställer Standardpaketet.
 • En jurist går igenom uppgifterna och upprättar de handlingar som behövs för att ansöka om skilsmässa.
 • Handlingarna postas eller mejlas till er inom 6 timmar.
 • Vi beställer ett ”personbevis för äktenskapsskillnad” åt er via Skatteverket.
 • Handlingarna måste skrivas under av er båda.
 • Ni skickar in er skilsmässoansökan tillsammans med personbevisen för äktenskapsskillnad till tingsrätten.
 • Ni kommer inte att skiljas förrän ni postat er ansökan till tingsrätten. Så att göra en beställning på hemsidan betyder inte att ni inte kan ångra ert beslut att skiljas.

Vi gör allt vi kan för att ni inte ska behöva göra mer än att skriva under skilsmässoansökan. En del uppgifter och yrkanden måste finnas med i handlingarna, bland annat eventuell vårdnad, betänketid, kvarsittningsrätt med mera. Oroa er inte om ni är osäkra på någon fråga när ni beställer Standardpaketet, kontakta oss så kan vi ändra svaren i efterhand. Vi tittar igenom era svar och kontrollerar att allt ser bra ut. Om något ser konstigt ut kontaktar vi er innan vi upprättar era handlingar. Tänk på att det inte ingår hjälp med vårdnadstvister i Standardpaketet. Om ni behöver hjälp med en vårdnadstvist finns Stora paketet, läs mer här.


Vad händer om jag väljer Standardpaketet men min partner vägrar skriva under?

Börja med Standardpaketet om du är osäker. Om du väljer Stämningspaketet upprättar vi en stämningsansökan mot din partner, vilket är ett onödigt steg för er om båda är överens om att skiljas. Om det visar sig att din partner vägrar skriva under skilsmässoansökan kan du kontakta oss och ändra till Stämningspaketet utan extra kostnad. Det blir med andra ord inte dyrare, bara mer empatiskt.


Bodelningsavtal

Lagen kräver att ni gör en bodelning när ni skiljer er (se huvudregeln i 9 kap. 1 § ÄktB) och den måste skrivas ner i ett formellt “bodelningsavtal”.

I Standardpaketet ingår ett webb-verktyg ni kan använda för att automatiskt skapa ert bodelningsavtal genom att svara på ett antal frågor. Efter er beställning får ni tillgång till verktyget på ert personliga konto.

Varför bodelningsavtal behövs:
 • Lagen kräver det.
 • Gör ni ingen bodelning kan din maka/make kräva en bodelning flera år senare. Rätten till bodelning har ingen tidsgräns.
 • Banken kräver nästan alltid ett formellt bodelningsavtal som visar att er bodelning är gjord. Utan ett bodelningsavtal godkänner de oftast inte om du t.ex. vill ansöka om ett nytt bostadslån eller lägga om gamla lån ni har tillsammans. Att ta hjälp av bankens jurist för att skriva ett bodelningsavtal kostar oftast mellan 7000 kr - 15 000 kr.
 • För att byta lagfart på fastighet krävs ett bodelningsavtal.
 • Även om du äger fastigheten idag och ska fortsätta äga fastigheten efter skilsmässan, kommer du inte kunna sälja den i framtiden utan ett bodelningsavtal. Att uppsöka din före detta make/maka om 10 år för att skriva ett bodelningsavtal kan bli problematiskt. Skulle han/hon vägra, kan du heller inte sälja fastigheten.
 • Bostadsrättsföreningar kan ibland kräva en kopia av ert bodelningsavtal.
 • Ni undviker risk för framtida tvister och kan lägga den ekonomiska biten bakom er med vetskapen om att ni har ett korrekt bodelningsavtal.

För att använda bodelningsverktyget krävs det att ni redan är överens om hur ni vill dela upp era tillgångar och skulder, vem som ska ha vad. Det ingår ingen juridisk hjälp med uppdelning av era tillgångar i Standardpaketet. Är ni inte överens och vill ha hjälp med att dela upp era tillgångar och skulder finns Stora paketet som debiteras med 2100 kr / tim.


Hur beställer vi Standardpaketet?

Standardpaketet kan beställas här.

Handlingarna skickas i ett diskret kuvert eller via mejl tillsammans med en faktura som ska betalas inom 30 dagar.

Standardpaketet passar de allra flesta. Allt ni behöver för er skilsmässa ingår. Bara skriva under och posta.

Beställ Standardpaketet här


Varför ska vi INTE beställa Standardpaketet / Anlita SkilsmässaOnline.se?

Bra fråga. Vi publicerar alla klagomål och omdömen här. Vi är besatta av hög kundnöjdhet på SkilsmässaOnline.se. Detta kan vi uppnå på två sätt. Först och främst genom att leverera en utmärkt tjänst/produkt. Men även genom att se till att potentiella kunder förstår vad som ingår/inte ingår, så att de eventuellt kan avstå från att anlita SkilsmässaOnline.se om vi inte är vad de söker.

1. Det absolut vanligaste klagomålet är att vi inte ringer upp klienter. Sant. För kunder av Standardpaketet erbjuder vi endast support per epost. Vårt normala pris är 2100 kr / tim. Standardpaketet har ett lågt, fast pris. Genom att sköta all support per epost sparar vi väldigt mycket tid. Vi behöver inte göra anteckningar under samtalet utan har allt sparat i skrift. Känner du dig obekväm med epost kan du istället beställa Stora paketet (2100 kr / tim). Där ingår support per telefon.

2. "Jag trodde tingsrättens avgift ingick". Tingsrätten har en avgift på 900 kr (total kostnad för er båda, dvs för per ärende). Vi betalar inte denna avgift åt våra klienter. Det står i vår FAQ och det står även tydligt ovanför varje beställningsformulär. Det går inte att missa.

3. "Vi ville INTE ha betänketid" Lagen kräver många gånger att man är tvungen att vänta 6 månader innan ens skilsmässa går igenom. Vi gör ALLT vi kan för att ni ska slippa denna väntetid om ni vill (ni får svara på det i beställningsformuläret). Men det är inte vi som stiftat lagarna. Kräver lagen att ni ska ha betänketid och vi inte hittat något undantag så finns det inte mycket att göra. 

4. "Jag trodde ni var en statlig myndighet". Detta hör vi inte längre. För ett par år sedan när Internet fortfarande var relativt nytt så hände det dock ibalnd. Men lika bra att att nämna det. SkilsmässaOnline.se är ett privat företag. Vi är INTE en statlig myndighet. Ingen statlig myndighet säljer "Skilsmässopaket" och juridisk rådgivning per timme.

5. "Jag vill inte skiljas längre och vill därför inte betala för något jag inte har nytta av" En tjänst där konsumenten uttryckligen har samtyckt till att tjänsten påbörjas har ingen ångerrätt. Det gäller även varor som är specialtillverkade efter konsumentens anvisningar eller som har en tydlig personlig prägel. Lägger vi ner arbetstid på ert ärende och/eller ger tillgång till digitala verktyg så måste vi ta betalt för det. Vissa kunder gör en beställning men väljer att avvakta med sin skilsmässa. Det är givetvis helt OK. Vi erbjuder dessutom nya handlingar utan extra kostnad i upp till 5 år. För många kunder blir också allt prat om en eventuell skilsmässa helt plötsligt verklig när skilsmässopapper från oss ligger på köksbordet. Det ger folk en tankeställare och de väljer kanske att försöka lösa sina problem istället för att skiljas då. Underbart tycker vi! Men fakturan måste tyvärr betalas oavsett. Vi arbetar inte gratis. Avvakta med er beställning i så fall.

6. "Det är dyrt" Juridiska tjänster är alltid dyra. Våra priser är dock fasta (ej Stora paketet) och de framgår tydligt på hemsidan. Vi debiterar inget extra, vi försöker inte sälja på er kringtjänster som vi inte berättat om etc. Priset ni ser är priset som gäller. Faktum är att vi tjänar väldigt lite på våra paket med fasta priser. Ring gärna runt till olika jurist- och advokatbyråer och se vad de skulle ta betalt för ovanstående. 

7. "Jag pratade med en advokat som att jag inte skulle anlita er". Taxibilar är inte glada för UBER, hotellkedjor gillar inte AIRBNB. Vi har investerat miljoner i utveckling av egen programvara för att effektivisera skilsmässoprocessen. Tack vare det har vi kunnat kapa priserna markant. Cirka 15% av alla som skiljer sig idag använder sig av SkilsmässaOnline.se och vi växer för varje år. Det är naturligt med klagomål från traditionella aktörer. Vi tar deras klagomål med en nypa salt samtidigt som vi håller oss öppna för feedback kring hur vi kan förbättras. 

Summering. Standardpaketet och våra andra paket med fasta priser är lågprisalternativ. Lågprisflygbolag tar en från punkt A till B och gör sitt jobb. Inget mer. Kan vara lite trångt och maten är kanske inte lika god. Så länge man vet vad man köper så är det ett personligt val. Det är det samma med våra paket med fast pris. Vi hjälper er att skiljas och ser till att det blir rätt gjort. Men det är allt. Är ni ute efter en mer exklusiv tjänst så är ni varmt välkomna att beställa Stora Paketet (2100 kr / timme) istället.


Vilket paket passar er? Jämför våra olika paket:

Beställ Standardpaketet här