Pris

Ej barn under 16 år: 1290kr.
Med barn under 16 år: 1590kr.
Fasta priser.

Vem kan använda sig av Standardpaketet?

Följande krävs:
  1. Att ni båda bor i Sverige.
  2. Att ni båda går med på att skiljas.

Standardpaketet är billigast men passar ändå de allra flesta. Det finns ingen anledning för er att använda de dyrare paketen om ni båda bor i Sverige och är överens om att skiljas.

Vad menar ni med “överens om att skiljas”?

Att båda två kommer gå med på att skriva under er ansökan om skilsmässa.

Vad händer om jag använder Standardpaketet men min partner vägrar skriva under?

Är du osäker så börja med Standardpaketet ändå. Använder du Stämningspaketet är vi tvungna att upprätta en stämningsansökan mot din partner. Det är självfallet inte roligt för någon. Visar det sig att din partner vägrar skriva under kan du kontakta oss och ändra till ett Stämningspaket och bara betala mellanskillnaden. Det blir med andra ord aldrig dyrare, bara mer empatiskt.

Vad ingår?

  • Ansökan om skilsmässa.
  • Fullföljd av gemensam ansökan om skilsmässa.
  • Särlevnadsintyg.
  • Beställning av personbevis för skilsmässa.
  • Juridisk rådgivning angående era ansökningshandlingar.
  • Bodelningsavtal ni själva fyller i.
Alla ansökningshandlingar ni behöver för att skiljas ingår.

Vi gör allt vi kan för att ni inte ska behöva göra mer än att bara skriva under.
I handlingarna skall en hel del uppgifter och yrkande finnas med, bl.a. ev. vårdnad, betänketid, kvarsittningsrätt m.m. Är ni osäkra på någon fråga när ni fyller i Standardpaketet så behöver ni inte oroa er. Det är bara att kontakta oss så kan vi ändra på det efteråt. Vi tittar även igenom alla era svar och ser till så att allt ser bra ut. Ser något konstigt ut så kontaktar vi er innan vi upprättar era handlingar. Tänk på att det inte ingår någon hjälp med vårdnadstvister i Standardpaketet. Behöver ni hjälp med en vårdnadstvist hänvisas ni till Stora paketet som debiteras med 2200 kr per timme.

Hur fungerar det?

När vi har mottagit er beställning, kommer en jurist gå igenom era uppgifter och upprätta de ansökningshandlingar ni behöver för att skiljas. Alla handlingar postas eller mejlas till dig inom 6 tim.

Handlingarna behöver skrivas under av er båda. Er ansökan skall skickas till tingsrätten tillsammans med ett ”personbevis för äktenskapsskillnad”.
Personbeviset beställer vi åt er. Ni kommer inte att skiljas förrän ni postat er ansökan till tingsrätten.

Alla ansökningshandlingar du behöver för din skilsmässa ingår. Bara skriv under och posta.

Bodelningsavtal

Enligt huvudregeln i 9 kap. 1 § ÄktB ska ni göra en bodelning när ni skiljer er. Även banker kräver nästan alltid att man kan visa upp ett formellt bodelningsavtal som visar att bodelningen är gjord. I annat fall kommer de oftast vägra er bostadslån eller att lägga om gamla lån ni har tillsammans. Att ta hjälp av bankernas jurist för att skriva ett bodelningsavtal kostar oftast mellan 5000 -7000 kr.

I Standardpaketet ingår en bodelningsavtalsmall ni kan använda för att själva skriva ner hur ni vill dela upp era tillgångar och skulder. Avtalet kräver dock att ni redan är överens om hur ni vill dela upp era tillgångar. Det ingår ingen juridisk hjälp med uppdelning av era tillgångar och skulder. Behöver ni hjälp med att dela upp era tillgångar hänvisas ni till Stora paketet som debiteras med 2200 kr per timme.

Hur beställer vi Standardpaketet?

Standardpaketet beställs här.
Era handlingar kommer i ett anonymt kuvert eller mejlas, tillsammans med en faktura på 30 dagar. Alla ansökningshandlingar ni behöver för att skiljas ingår. Bara skriv under och posta.
Standardpaketet passar de allra flesta.

Beställ Standardpaketet här

Svårt att välja paket? Se här vilket du skall beställa:

Beställ Standardpaketet här