Om SkilsmässaOnline.se

En skilsmässa förändrar livet och det är mycket att tänka på när det där jobbiga beslutet äntligen är fattat – du ska skilja dig. Kanske ser du allt på ett helt nytt sätt och ser fram emot ditt nya liv, eller så vet du varken ut eller in samtidigt som du måste kämpa för att få vardagen att gå ihop. Barnen måste fortfarande hämtas på förskolan och skjutsas till fotbollsträningar, kylskåpet måste fyllas, mat måste lagas och tvätten måste fixas. Lägg sedan till flera timmar på advokatkontor och tickande arvoden så ser du snart att den berömda väggen kommer allt närmare. Det kan helt enkelt bli för mycket.


Vi lever i en digital era – klart man kan skilja sig online

Vi på SkilsmässaOnline vet av erfarenhet hur jobbig, och ibland otrevlig, en skilsmässa kan vara för alla inblandade. Vi ville lätta på bördan för människor som går i skilsmässotankar, och som kanske till och med tvekar av rädsla för att det blir en låg och dyr process. Det ska inte vara krångligt och dyrt att skilja sig. 

Så, en dag för över 10 år sedan fick vi en idé: Det är klart att man ska kunna skilja sig online! Idag är vi Sveriges största skilsmässobyrå, vi hanterar 15% av alla skilsmässor i Sverige och alla anställda som arbetar med våra klienter har juristexamen. 


Kan Sveriges största skilsmässobyrå vara en av landets billigaste? Självklart.

I Sverige skiljer sig cirka 24 000 par om året. Det blir minst 24 000 timmar på advokatkontor (vilket motsvarar över 2 år!) och miljoner kronor i arvoden till skilsmässoadvokater.

Tack vare att vi är helt onlinebaserade, inte har dyra kontor och utvecklar egen programvara för att automatisera flödet kan vi kapa många kostnader och tidstjuvar och därmed erbjuda dig en snabb process till ett förmånligt pris.

Vi gillar fasta priser, det gör även våra klienter – och vi misstänker att du också gör det. Du vet vad våra skilsmässopaket kostar redan när du beställer dem och behöver aldrig oroa dig för att få en saftig nota att börja ditt nya liv med.


Snabbt, tryggt och plånboksvänligt 

Tid är en lyx vi alltid har brist på och därför vill vi hjälpa dig att skiljas snabbare. Varför ska du behöva vänta flera veckor på ett möte, ta dig till ett kontor och sitta där i flera timmar när du kan skilja dig online? 

Du gör en beställning online (och du kan ändra dina svar i efterhand om något blivit fel) och får dina handlingar antingen hem på brevlådan eller på ditt personliga konto online. Skriv bara under och skicka till tingsrätten – klart!


Våra tjänster

För att skiljas behöver man ansöka om skilsmässa samt skriva ett bodelningsavtal. När du beställer ett av våra skilsmässopaket går en jurist igenom ditt ärende, hjälper dig svara på frågor och förbereder de dokument du behöver för att skiljas. Vi använder aldrig blanketter eller mallar. Dokumenten du får av oss upprättas av en jurist hos oss, baserat på just din  unika situation och är färdiga när du får dem. Hjälpen du får genom supporten sköts alltid av en jurist. Allt du behöver för att skiljas ingår. Det enda du behöver göra är att signera. 

Ingen myndighet har någon blankett för ert bodelningsavtal. Det är för svårt att hantera en bodelning själv och något ni måste anlita en jurist eller advokat för. Hos oss får du tillgång till ett bodelningsverktyg vi utvecklat som baserat på era svar automatiskt skapar ert bodelningsavtal! Allt sker online från ditt privata konto när du har tid. Det ingår givetvis i ditt paket.


Våra skilsmässopaket - Alltid fast pris!

Låter det smidigt? Det är det också. Vi erbjuder olika skilsmässopaket som passar olika livssituationer. Du kan läsa mer om våra olika skilsmässopaket och hitta ett som passar dig här:


Ägare

SkilsmässaOnline.se ägs sedan ett par år tillbaka av Hemera Limited (Cnr. 101295). Hemera Limited är ett private equity bolag som investerar i nichade juridiska företag med fokus på Internet. 

"We are extremely happy welcoming SkilsmässaOnline.se to our portfolio. The trend away from traditional law firms to Internet-based delivery of legal services is growing rapidly all over the world. Divorces are one of the biggest areas of work for family law firms. It has been disrupted by Internet-based service providers in the US a long time ago and we think Sweden will face the same trend. Looking at the different actors in Sweden we decided to go ahead and bet on SkilsmässaOnline.se due to their very passionate team, strong brand, and high customer satisfaction rate. By joining Hemera Limited we are convinced SkilsmässaOnline.se will be able to utilize the technical know-how of our other portfolio brands to keep improving both market share and customer satisfaction rate. While simultaneously have the freedom to operate the brand in an autonomous way that fits the Swedish market. Welcome!" - Ben, H. CTO Hemera Limited

Skicka in förslag här

Skicka in dina förslag och önskemål via e-post till oss, så kan vi ta tillvara på dina åsikter för att skapa en så bra och användarvänlig tjänst som möjligt.

Besök kontaktsidan
Önskemål från användare på förbättringar

Godkända och planerade att ingå i skilsmässopaketen inom kort, utan ytterligare kostnad:

 1. Ersätta vår bodelningsavtalsmall med ett interaktivt verktyg för bodelningsavtal som hjälper användare dela upp deras tillgångar (för de användare som inte är överens om hur de vill dela upp sina tillgångar). - Bör vara redo 2018-07. (Färdigt)
 2. Hjälp med ansökan om bodelningsförrättare när det föreligger tvist kring deras bodelning. - Inget datum än. (Färdigt)
 3. Översättning av hemsidan för de användare som inte talar svenska. - Bör vara redo 2019-04 (Färdigt)
 4. Support på fler språk för de användare som inte talar svenska. - Bör vara redo 2019-08.
 5. Hjälp med ansökan om byte av lagfart. - Inget datum än.
 6. Hjälp med ansökan om namnbyte. - Inget datum än.
 7. Hjälp för användare som gift sig i ett annat EU land med att få sin svenska dom på skilsmässa erkänd i det andra EU-landet. - Inget datum än.

Önskemål från användare vi ännu inte tagit ställning till:

 1. Fast pris på hjälp med vårdnadstvist.
 2. Fast pris på hjälp med bodelningstvist.
 3. Fast pris för överlåtelseavtal för fastighet/tomträtt.
Boken: Skilsmässa – Viktiga saker att tänka på

Skilsmässa Online har skrivit en bok om de vanligaste fallgroparna vid skilsmässa och vad man bör tänka på, “Skilsmässa – Viktiga saker att tänka på”.

År 1988 trädde äktenskapsbalken i kraft och år 2009 infördes nya regler i äktenskapsbalken som gör det möjligt för två personer av samma kön att gifta sig med varandra. Vi förklarar det nya regelverket på ett enkelt sätt. Vi tar även upp de ändrade förutsättningarna för samarbetssamtal. Boken vänder sig till privatpersoner som vill skaffa sig grundläggande kunskaper om skilsmässojuridik och till anställda som sysslar med familjerättsliga frågor på t.ex. banker, socialkontor eller försäkringsbolag. Boken kan även användas som underlag för utbildning i familjerätt på grundläggande nivå. Rättsfall fram till den 1 juni 2014 har beaktats.

 • Språk: Svenska
 • Utg.datum: 2015-01-27
 • Upplaga: 1